Over mijn schrijven
Artikelen met kop en staart, zonder poespas en altijd met de juiste tussenkopjes, kaders, mooie uitspraken en nuttige informatie: daar kun je mij voor wakker maken. En beter nog: je kunt me ervoor inschakelen, want ik lever het liefst werk waar ik zelf dol op ben.
* Interviews * Beschouwingen * Portretten * Persoonlijke verhalen waarin lezers zich herkennen * Reportages * Columns *
Maar ook voor rubrieken met * de leukste dingen om te doen * modeverschijnselen & trends * of * de sympathiekste goede doelen * kun je rekenen op sprankelende teksten in originele vormen.
Over specialisaties
Dat ik me liever níet specialiseer in bijvoorbeeld gezondheid, culinair, mode, psyche of literatuur heeft alles te maken met een bredere belangstelling; het leven is gewoonweg te interessant om me tot één specifiek onderdeel te beperken. Mijn jaren als tekstredacteur waren dan ook zeer bevredigend; voor dat vak is het handig om over de meest uiteenlopende zaken iets te (willen) weten. Gek genoeg lijkt dat voor geschreven journalistiek minder gewenst. Toch ben ik de laatste tijd steeds meer zelf gaan schrijven in plaats van me te buigen over andermans teksten. En ik heb het grote geluk dat ik dat momenteel vanuit heel verschillende hoeken mag doen voor OMG Magazine en M Extra. Van de symbolische betekenis van de aardbei tot de kracht van vriendschap, van beter slapen tot wonderen die bestáán – als je ze maar wilt zien; het is verrukkelijk om me hierin de verdiepen en er nog voor betaald te krijgen ook… Dat doe ik op een mooie werkplek in het Utrechtse Griftpark, De Voorziening.
“Creatief, speels, levendig, informatief, spannend: de teksten van Juliëtte zijn altijd weer een feest.”
Marina de Kort-de Wolde, hoofdredacteur OMG:
“Jij zit in het DNA van ons blad, je liet het echt geboren worden.”
Esther Monsanto, coördinator M Extra:
“Juliëtte is een journalistieke duizendpoot met sprankelende pen, vol boeiende, inspirerende verhalen. Haar stijl: origineel, toegankelijk, humoristisch en waar nodig diepgravend. En dan die prettige samenwerking…!”
Koen van Gulik, uitgever Wereldbibliotheek:
“Dit boek is een juweel, dat jij met je talent, ijver en volharding hebt gemaakt. Ik prijs me gelukkig je ondersteund te mogen hebben.”
Over mij
Mijn werkzaamheden hebben direct of indirect altijd te maken (gehad) met tekst & publiek; ik ben persvoorlichter geweest, maar ook journalist, ik ben tekstredacteur, maar ook auteur van korte verhalen, toespraken en het boek Kind in de Tweede Wereldoorlog. Lang geleden verhuisde ik van Bloemendaal naar Utrecht om mode te gaan ‘doen’ aan de Hogeschool voor de Kunsten; geen aanrader, maar gelukkig heb ik daar wel geweldige vriendschappen aan overgehouden.
Na het kunstacademie-drama belandde ik bij het Utrechtse Festival a/d Werf, waar ik drie jaar meedraaide in verschillende hoedanigheden; een leerzame tijd waarin ik kon uitvogelen wat ik in ’s hemelsnaam verder wilde met mijn leven nu het Hollandse Coco-Chanelschap geen optie meer was. De omroep leek een geschikte omgeving om voort te borduren op mijn nieuwe vaardigheden en via een Hilversums uitzendbureau belandde ik bij de RVU Educatieve Omroep (inmiddels opgegaan in de NTR). Een feest was het, allemachtig, wat heb ik daar een fijne tijd gehad. Net als later bij het weekblad Margriet was ik ervan overtuigd dat ik het pand pas zou verlaten achter een rollator (voortgeduwd door jongere collega’s, omdat doorwerken na je tachtigste zelden gewenst is).
Gek genoeg vertrok ik iets eerder op eigen initiatief; mijn maximale houdbaarheid bleek rond de zes jaar te liggen, zowel bij de RVU als bij Margriet. Dat was een uitstekende basis om als zzp’er verder te gaan, wat ook goed combineerde met het gezinsleven. Voor de precieze jaartallen en een beknopt overzicht van mijn werkzaamheden en opdrachtgevers verwijs ik je graag naar mijn curriculum vitae. Het ‘gat’ daarin heeft alles te maken met een ingewikkelde vorm van kanker die zich in 2016 aandiende en bijna al mijn tijd en energie opslokte. In die jaren heb ik veel getwijfeld over hoe verder met mijn leven; de kinderen gingen het huis uit, ik moest me beslist meer bezighouden met mijn gezondheid en veel jeugddromen over ‘later’ doken te vaak op om te negeren. Het antwoord kwam met het prachtige nieuwe magazine OMG en bijna tegelijkertijd met M Extra; eindelijk ging ik weer schrijven in opdracht én bleek ik net genoeg te kunnen reserveren voor vormgeving.
Ja, het grote ‘later’ is aangebroken! Op mijn 57ste voelt het alsof ik in een feestelijk derde leven ben beland. Alles gaat makkelijker, er dienen zich nog zéér regelmatig volstrekt nieuwe ervaringen aan.